Nu har jag inte skrivit på min blogg på mycket länge. Kände mig uttömd på information då jag skrev många inlägg i början. Så vad har hänt?

Förutom fotografering gillar jag att filma! Det har visat sig den senaste tiden att jag gjort betydligt fler jobb med video än med foto. Dagens systemkameror är också mycket duktiga videokameror och de fungerar riktigt bra i svagt ljus. Det passar mig.

Jag filmar i en mycket smal nisch. Jag spelar in klassiska musiker i befintlig miljö. Allt från piano- och orgelsolo till sångare och kammarmusik. Ibland sker det live och ibland mer som en studioupptagning.

Mitt bildintresse kombinerar jag med ett lika stort ljudintresse. Givetvis är ljudet otroligt viktigt och jag har en relativt stor ljudutrustning. Mikrofoner huvudsakligen från svenska Pearl och mikrofonförstärkare och interface från tyska RME. Ljudet spelar jag in separat och synkar sedan med videomaterialet i redigeringen.

Mitt intresse för video har gjort att jag anpassat min kamerapark till mer videoinriktade systemkameror såsom Panasonic Lumix GH5. För att kunna spela in långa livekonserter har jag dessutom kompletterat med sk. video recorders för att komma förbi den 30-minutersbegränsning som våra systemkameror idag fortfarande har. Dessutom spelar dessa in direkt i ett format som passar datorn bättre. ProRes!

På min Youtubekanal finns massor med videos ända från 2009. De första gjordes endast med en Canon 5D MKII, de senaste med utrustningen du kan se till höger.

Länk till Youtube

Länk till Vimeo