Nu har jag gjort det! Efter flera års funderande har jag nu bytt kamerahus för min seriösa fotografering (läs porträtt fr.a.) Det blev en Sony A7RIII som jag tror blir en förträfflig kamera att arbeta med. Efter 15 år med Canon byter jag alltså. Varför?

Då jag har ett antal Panasonickameror, främst för video, har jag blivit förtjust i det spegellösa konceptet. Sen är Sony långt framme med sina videofunktioner, något jag har saknat hos Canons systemkameror. Jag vill filma allt i 4K (UHD) och där finns bara Canon 5D MkIV. Tyvärr har den kameran en del konstigheter vad gäller filmning som inte passar mig.

Det som hållit mig tillbaka för en övergång till Sony är dålig batteritid, överhettning vid filmning och svårt att få tredjepartsobjektiv att fungera bra. I och med generation 3 av Sonys A-serie är problemen borta. Nu kan jag använda mina Canonobjektiv med hjälp av en relativt billig adapter, ett Sigma MC11. Mitt favoritobjektiv Canon EF 85 1.2L fungerar utmärkt med autofokus.

Men, visst drömmer jag om att införskaffa några originalobjektiv från Sony. Med original fungerar autofokus till 100%, även vid filmning. Det får väl bli en 10-årsplan.

Med tanke på de få blogginläggen här passar jag på, för säkerhets skull, att önska

God Jul & Ett Gott Nytt År!