Nu har de första höstdagarna inträtt, i alla fall enligt kalendern, men fortfarande är det sommarvarmt i Stockholm.

Sommaren har varit fantastisk på många sätt. Många utlandsresor med min nya kamerautrustning i släptåg. Jag är fortfarande hög efter mitt byte till Sony och förundras varje gång jag sitter vid datorn och redigerar bilder vilken ny värld det är. Vilket dynamiskt omfång! Det enda jag har irriterat mig på är att sensorn lätt blir smutsig. Den har ju ingen skyddande spegel framför sig och man måste vara väldigt försiktig så man inte får in damm vid objektivbyte. Annars har jag inget att klaga på.

Jag skrev i förra inlägget att jag saknade ett riktigt vidvinkelobjektiv. Det gör jag inte längre. Inför semestern införskaffade jag ett Sony FE 16-35 f/2.8 som är en fantastisk vidvinkelzoom. Har redan haft stor glädje av den fr.a. i de vackra städer jag besökt i sommar. Så småningom kommer jag lägga upp lite bilder här.

Annars har året 2018 inneburit mest videoinspelningar för mig förutom några fotouppdrag. Ett stort projekt för musikförlaget Gerhmans håller på året ut och 12 kortare videofilmer med svensk körmusik kommer vid årets slut att ha släppts på sociala medier.